Història


L’any 1984 la “Asociación de Salud Mental Horta Guinardó”, associació  sense ànim de lucre fundada a l’abril del mateix any, inicià l’assistència de la salut mental al districte 7è de Barcelona, Horta Guinardó, després de ser adjudicada mitjançant concurs públic convocat pel la Diputació de Barcelona. La gestió global d’aquest territori era de 190.000 habitants.

Al juliol de 1990, el Servei Català de la Salut va concertar el servei del Centre de Salut Mental d’Horta Guinardó amb la nostra Associació: Asociación de Salud Mental Horta Guinardó.

L'any 1994, l'ASM Horta Guinardó s'integra a Fòrum Salut Mental, que té com a valors la defensa d’un servei sanitari i social públic, equitatiu, accessible, universal, de qualitat i solidari, mitjançant una activitat integrada en la comunitat; el comportament ètic i la pràctica democràtica i participativa en tots els nivells de l’organització; el compromís amb l’ésser humà de reduir al màxim el patiment i l’exclusió, contribuint a la defensa dels drets humans, i la participació de la iniciativa social en la promoció, la gestió i el desenvolupament del sistema públic de salut.

Al darrer trimestre de l'any 1995, s'inicia el desdoblament del Csma Horta Guinardó amb l'ampliació de l'Equip Assistencial. El Csma Horta inicia el seu procés d'activitat, en un primer periode en un local al barri d'Horta, i com a seu definitiva i després d'obres d'acondicionament d'una antiga escola municipal fixa la seva seu definitiva al barri de Montbau on atendra a la població referent de les Àrees Bàsiques d'Horta 7D i 7F i Annex Vall d'Hebró 7E millorant l'accessibilitat dels usuaris i una assistència més fluida.

Al mes de desembre de 2002 es consolida l'Equip del PSI (Programa de Serveis Individualitzats) . El Pla de Serveis Individualitzats (PSI) Horta Guinardó és una estratègia assistencial adreçada a les persones amb Trastorn Mental Greu (TMG) amb l’objectiu prioritari d’atendre les necessitats concretes de cada pacient, tant a prop com sigui possible del seu entorn natural, per tal d’aconseguir la màxima qualitat de vida que pot ofertar el seu entorn i les seves capacitats personals.

 L’any 2009 s’inicia el desplegament del Programa de Suport a la Primària, amb desplaçaments setmanals dels nostres professionals amb assistència directa a les ABS de referència: ABS 7A Sanllehy, EAP 7B Sardenya, ABS 7C Carmel, ABS 7D Lisboa, ABS 7E Sant Rafael, ABS 7F Horta i ABS 7G Guinardó.

 L’any 2010 formem part de BCN Salut Mental, aliança estratègica entre entitats proveïdores de serveis públics en salut mental a la ciutat de Barcelona, per tal de potenciar conjuntament l'experiència clínica i de gestió que faciliti la millora de l'atenció a la població en els diferents aspectes assistencials. BCN Salut Mental està composada per les següents organitzacions: ASM Horta-Guinardó, Fundació Els Tres Turons, Centre Psicoteràpia Barcelona Serveis Salut Mental, Grup CHM Salut Mental, Fundació Sanitària Sant Pere Claver i Fundació Vidal i Barraquer.

 Desenvolupem programes de prevenció de la malaltia i de promoció de la salut, som participants actius de la Comissió de la lluita contra l’estigma i la sensibilització a la comunitat, mitjançant jornades informatives, participació en taules de salut, tasques de treball informatiu als professionals i veïns i promotors de la Taula de Salut Mental del Consell de Salut del Districte.


 Els nostres Serveis es troben integrats dintre del circuit assistencial, articulats amb la resta de dispositius amb els que hem signat acords i convenis de col·laboració que ens permeten establir un sistema de coordinació que fa possible la continuïtat assistencial del projecte terapèutic del pacient.

 

L’any 2017 iniciem l’ampliació del CSMA Guinardó a la 3ª planta del Cap Guinardó on prestem serveis d’atenció especialitzada, Programa de Psicoteràpies i el Programa de Suport a la Primària de l’ABS 7G.

A finals de l’any 2017 destaquem l’inici del Projecte UCAP- Hospitalització Parcial i Programa d’Atenció Domiciliària Intensiva – PADI a l’AIS Nord (CSMA Horta) on participem amb l’Hosp. Universitari Vall d’Hebrón, Hosp. Sant Rafael, CSMA 9 Barris i CSMA Sant Andreu i que te per objectiu evitar hospitalitzacions, realitzar una atenció més propera a la comunitat de persones amb TMG i dificultats de vinculació adequada als serveis de salut mental.
Entitat proveïdora:

CatSalut

Amb el suport de:

RGB marca Color

Entitat membre de:

logo FSMIA quadrat baixa

 logo LaUnió 300 dpiresponCat

Entitat acreditada per:

 ISO 9001logo Codi Tipus 72dpi

Web Mèdic Acreditat. Veure més 
informació  

2018 Asociación Salud Mental Horta Guinardó | CIF: G08936619 | CSMA HORTA E08033567 | CSMA GUINARDO E08020906 | Avís Legal | Protecció de dades de caracter personal | Mapa web

Darrera actualització: Juny 2019

Copyright 2011. Joomla 1.7 templates - Joomla template maker.